Еволюція поглядів щодо економічної сутності потенціалу - Михайленко, Ольга Валеріївна (My University, 2013)
Стаття містить аналіз поглядів вітчизняних та іноземних науковців щодо сутності та змісту поняття “потенціал підприємства”, розглянуті основні напрямки визначення сутності потенціалу підприємства. Визначена структура ресурсів виробничо-господарської діяльності та її залежність від виробничої, галузевої спрямованості підприємства та його організаційно-управлінської структури. Розглянута класифікація потенціалу в залежності від потреб економіки та з метою більш повного вивчення його економічної сутності. При цьому виділені ринковий, імовірнісний, структурний та ємнісний потенціали. Визначення сутності потенціалу дозволило врахувати всі особливості підприємства, як відкритої економічної системи та потенційні можливості поділити на можливості розвитку і можливості занепаду. Вивчення характерних рис потенціалу дозволило визначити основні сутнісні складові моделі потенціалу підприємств.
Keywords: потенціал підприємства; економічна сутність потенціалу підприємства; виробничо-господарська діяльність; кафедра обліку і аудиту