Маринін, Андрій ІвановичПрохоренко, Жанна ІгорівнаМартиненко, Тетяна Андріївна2018-11-222018-11-222018Маринін, А. І. Дослідження впливу режимів ЕГО на якісні показники, сокостружкової суміші / А. І. Маринін, Ж. І. Прохоренко, Т. А. Мартиненко // Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. Серія: технічні науки. - 2018. - Том 29 (68), №5. - Ч. 3. – С. 38-41.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28500Стаття присвячена дослідженню характеру впливу електрогідравлічного оброблення (ЕГО) на якісні показники та температуру обробки сокостружкової суміші. У Проблемній науково-дослідній лабораторії Національного університету харчових технологій були проведені експериментальні дослідження з метою вивчення дії впливу ЕГО на якісні показники сокостружкової суміші. Встановлено, що Електрогідравлічне оброблення сокостружкової суміші з подальшою температурою екстрагування 60°С дає змогу отримати максимальний приріст чистоти дифузійного соку – 1,98%, при цьому вміст пектинових речовин зменшується на 23%, високомолекулярних сполук − на 46%, загального азоту − на 36 %. The article is devoted to the investigation of the nature of the influence of electro-hydraulic treatment (EGO) on the qualitative parameters and the temperature of the processing of the straw blend. In the Problem Research Laboratory of the National University of Food Technologies, experimental studies were conducted to study the effect of the EPO on qualitative parameters of the straw blend. It has been established that electrohydraulic treatment of a shingles mixture with a subsequent extraction temperature of 60 ° C allows for a maximum increase in purity of diffusion juice of 1.98%, while the content of pectin substances is reduced by 23%, of high molecular compounds by 46%, of total nitrogen by 36%.електрогідравлічне оброблення (ЕГО)дифузійний сіктемпературасокостружкова сумішelectrohydraulic treatment (ECO)diffusive juicetemperaturestraw blendкафедра технології молока і молочних продуктівДослідження впливу режимів ЕГО на якісні показники, сокостружкової сумішіArticle