Osmak (Fedchenko), TetianaMykhalevych, ArturPolishchuk, GalynaSapiga, Victoria2021-10-282021-10-282021Overcoming protein deficiency – a current issue of contemporaneity / T. Osmak, A. Mykhalevych, G. Polischuk, V. Sapiga // Європейські виміри сталого розвитку : збірник наукових статей за матеріалами ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 11 червня 2021. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 118–127.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36594The article considers actual trends in food production and consumption in modern conditions of human life and activity. Ways to solve the problem of protein deficiency in food production are given. The scientific achievements of scientists of the Department of Milk and Dairy Products Technology and the Problem Scientific Research Laboratory of the National University of Food Technologies are analyzed. The main topical issues of today regarding the possibility of creating competitive domestic products of high quality are identified.enprotein deficiencyfood industrybiological valueбіологічна цінністьхарчова промисловістьдефіцит білкакафедра технології молока і молочних продуктівOvercoming protein deficiency – a current issue of contemporaneityOther