Башта (Шеремет), Алла Олексіївна2021-02-112021-02-112020Башта, А. О. Використання інуліновмісної сировини в технологіях функціональних харчових продуктів для профілактики хронічних неінфекційних захворювань / А. О. Башта // Food Аdditives. Healthy Man and Human Patient Diet : proceedings of IХ International scientific and practical internet conference. – Prague : Oktan-Print s.r.o., 2020. – Р. 196–198.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32617Дослідження показали, що скорцонера, як і цикорій містять значну кількість полісахаридів, зокрема інуліну, що має пребіотичні властивості, і тому є досить перспективною сировиною для отримання харчових продуктів дієтичного, функціонального та лікувального призначення. Ця сировина та продукти її перероблення, завдяки своїм складовим, можуть використовуватися для профілактики широкого кола захворювань. Studies have shown that scorzonera, like chicory, contain a significant amount of polysaccharides, in particular inulin, which has prebiotic properties and is therefore a very promising raw material for food products for dietary, functional and therapeutic purposes. These raw materials and products of its processing, due to their components, can be used to prevent a wide range of diseases.otherцикорійскорцонерапорошокchicoryscorzonerapowderкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання інуліновмісної сировини в технологіях функціональних харчових продуктів для профілактики хронічних неінфекційних захворюваньThesis