Змієвський, Юрій ГригоровичМирончук, Валерій ГригоровичУкраїнець, Анатолій ІвановичГрушевська, Ірина ОлегівнаКучерук, Дмитро Дмитрович2012-02-222012-02-222009Концентрування лактоз при комплексній переробці молочної сироватки мембранними методами / Ю. Змієвський, В. Мирончук, А. Українець та ін. // Харчова і переробна промисловість.-К. : Нива,2009. - № 9-10 (361-362). – С. 21-24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/318Концентровані розчини лактози — невід ємна частина технологій виробництва таких продуктів, як молочний цукор, лактулоза, глюкозо-галактозні сиропи тощо Останнім часом значно розширено асортимент продукції не лише в молочній галузі, а й у хлібопекарській. кондитерській, фармацевтичній. зросла кількість і якість продукції профілактичного и оздоровчого призначення Це невелика частка можливого застосування зазначених розчинів, то ж необхідно вдосконалювати и здешевлювати технології їх отримання. Найпростіший і найдешевший метод — переробка молочної сироватки як вторинної сировини. Concentrated solutions of lactose - an essential integral part of technology products such as lactose, lactulose, glucose-galactose syrups, etc. Recently, greatly expanded the range of products not only in the dairy industry, but also in baking. confectionery, pharmaceutical. the number and quality of preventive and wellness destination This is a small proportion of the possible application of these solutions, it is necessary to improve the technology and reduce the price of their receipt. The easiest and cheapest method - as a whey processing of secondary raw materials.uk-UKмолочна сироваткаwheyлактозаlactoseмембранні методиmembrane methodsкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняКонцентрування розчину лактози при комплексній переробці молочної сироватки мембранними методамиArticle