Зенкіна, О. В.Демидов, Ігор МиколайовичПешук, Людмила Василівна2013-04-022013-04-022005Зенкіна, О. В. Дослідження окиснювальної стабільності високоолеїнової олії та пальмового олеїну / О. В. Зенкіна, Л. В. Пешук, І. М. Демідов // Наукові статті НУХТ. – 2005. - №16. – С. 46-48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7175У статті наведена порівняльна стійкість до окиснення високоолеїнової олії з соняшнику сорту ‘‘Еней’’ та пальмового олеїну – жиру з досить низькою точкою топлення, що мають близькі сфери застосування в маргариновій промисловості. Досліджено і порівняно можливість та доцільність стабілізації цих жирів з використанням сумішей антиоксидантів, таких як Danisko і Antransine 55.The article presents a comparative resistance to oxidation vysokooleyinovoyi oil from sunflower varieties'' Aeneas'' and palm olein - fat with very low melting point, with a similar scope in the margarine industry. Studied and compared the possibility and feasibility of stabilizing these fats using mixtures of antioxidants such as Danisko and Antransine 55.otherшвидкість окисненняокислювальна стадільністьвисокоолеїнова оліяoxidizing rateoxidative stabilityhigh oleic oilкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівДослідження окиснювальної стабільності високоолеїнової олії та пальмового олеїнуArticle