Люлька, Олександр МиколайовичГубеня, Вячеслав ОлександровичГавриш, Андрій ВолодимировичІщенко, Тетяна Іванівна2020-03-032020-03-032019Вплив форми поперечного перерізу овочевих напівфабрикатів на якість страв / О. М. Люлька, В. О. Губеня, А. В. Гавриш, Т. І. Іщенко // Modern Technology and Innovative Technologies. – 2019. – С. 79–85.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30953В роботі наведені геометричні форми та параметри нарізання овочевих напівфабрикатів, надано характеристику простих форм нарізання за видами сировини, геометричними розмірами, способами теплової обробки та кулінарного призначення. Визначено раціональний поперечний переріз та форму напівфабрикату при смаження у фритюрі, який дозволить покращити якість готової страви. Правильний шестикутник у перерізі має достатній момент опору згину, характеризується меншим від квадратного за периметром, що забезпечує заощадження сировини при нарізанні.otherформа нарізанняпоперечний перерізовочевий напівфабрикаткартопля фріcutting formcross sectionvegetable semi-finished productкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїВплив форми поперечного перерізу овочевих напівфабрикатів на якість стравArticle