Роль екологічного пакування у підвищенні безпечності споживання меду - Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна (My University, 2025)
У роботі розглянуто виробництво меду як оздоровчого продукту, що тісно пов’язане з екосистемними функціями та має екологічний і соціально-економічний контекст. У межах глобальних Цілей сталого розвитку споживання якісних харчових продуктів і відповідальне виробництво набуває ключового значення. З розвитком технологій та подальшим підвищенням потреб споживачів екопакування (на прикладі використання біопластиків) відіграє важливу роль, створюючи більше можливостей та викликів для медового бізнесу.
Keywords: мед; екологічне пакування; цілі сталого розвитку; біопластик; honey; eco-friendly packaging; sustainable development goals; bioplastics; кафедра фізики та професійної безпеки