Фольклорні витоки художніх творів (на прикладі поетів-шістдесятників) - Векуа, Оксана Віталіївна (My University, 2015)
У розділі йдеться про двоаспектні відносини фольклору і літератури. З точки зору історичного розвитку і співіснування цих двох естетичних систем виділяють фольклорно-літературні зв'язки відкритого типу, що передбачають існування усних жанрів протягом тривалого часу, і закритого типу, коли усні і письмові форми утворюють в національній словесності єдину жанрову систему. In the case of relationship between folklore and literature. In terms of historical development and coexistence of these two aesthetic systems distinguish folklore and literary connections open, providing oral genres existence for a long time and closed when oral and written genres form a single national literature genre system.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; система; жанр; мотив; історична пам'ять; традиція; поети-шістдесятники; poets of the sixties; system; genre; motif; historical memory; tradition