Аналіз зовнішнього тертя металів з позиції фізико-хімічної кінетики - Яковенко, Олексій Анатолійович; Кадомський, Сергій Віталійович (My University, 2013)
Розглянуто принципи дослідження процесів тертя. Показано, що моделювання повинне здійснюватися не за фізичними критеріями подоби, а по типу хімічної реакції, концентрації (співвідношенні) речовин які приймають у ній участь, рольовим структурам транспортних бар'єрів. The principles of the research process of friction. Considered landmarks in the study of friction. It is shown that simulation should be carried out not by the physical similarity criteria, and on the type of chemical reaction concentration (ratio) of substances that take part in it, the role structure of transport barriers.
показано роль транспортних бар’єрів під час тертя
Keywords: знос; фізіко-хімічна кінетіка; wear; physical and chemical kinetics; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв