Науково-методичні підходи до впровадження податкового планування на сучасному промисловому підприємстві - Колос, Ірина Василівна; Бунь, Богдана Анатоліївна (My University, 2018)
Розвинуто теоретичні засади податкового планування на промисловому підприємстві шляхом обґрунтування загальної мети, сукупності завдань, принципів, на яких має базуватися, функцій, що виконуватимуться у процесі управління суб’єктом господарювання, зокрема промисловим підприємством, та методів реалізації. Аргументована необхідність залучення професійно компетентних фахівців до постановки податкового планування. Пріоритетним напрямом є досягнення необхідно достатнього рівня професійної компетентності фахівців для забезпечення професійного судження. Доведено доцільність розроблення і запровадження внутрішніх регламентів підприємства з постановки податкового планування, що сприятиме координуванню дій фахівців і покращенню якості виконання робіт з орієнтацією на досягнення мети податкового планування. Bases developed theoretical tax planning in an industrial plant by a substantiation of a common goal, a set of objectives, principles, which should be based on, functions that will be performed during enterprise management, in particular an industrial enterprise, and implementation techniques. It argued the need to bring to the formulation of tax planning professional competence of experts. Competence is a priority to achieve the necessary adequate level of professionalism to provide professional judgment. Expediency is proved for the development and implementation of internal enterprise regulations on the formulation of tax planning. This will facilitate the coordination of actions of experts and improve the quality of work with a focus on achieving tax planning purposes.
Keywords: кафедра обліку і аудиту; податкове планування, планування податків; внутрішні регламенти податкового планування; професійна компетентність; професійне судження; tax planning; planning for taxes; internal regulations of tax planning; professional competence; professional judgment