Удосконалення процесу навчання персоналу підприємства як фактор підвищення його конкурентоспроможності - Третяк, Т.; Драган, Олена Іванівна (My University, 2014)
Низький кваліфікаційний рівень найманих працівників є однією з головних причин слабкої конкурентоспроможності підприємства, що впливає на прибутки підприємства і обмежує фінансові можливості для підвищення кваліфікації і розвитку персоналу. Наявність найманих працівників, кваліфікація яких відповідає вимогам сучасного ринку праці є необхідним для виготовлення конкурентоспроможної продукції. Тобто, одним з факторів підвищення конкурентоспроможності і закріплення на ринку позицій підприємства є висококваліфікована робоча сила, рівень знань якої зростає відповідно до існуючих вимог ринку. The low level of qualification of employees is a major cause of the weak competitiveness of enterprises, which affects the profits of an enterprise and financial limits opportunities for training and staff development. The presence of employees, qualification which meets the requirements of the modern labor market is essential for the production of competitive products. That is one of the factors increasing competitiveness and consolidating the market position of the enterprise is a highly skilled labor force, the knowledge of which increases according to the current market requirements.
Keywords: процес навчання; персонал; конкурентоспроможність; learning process; personnel; competitiveness; кафедра економіки праці та менеджменту