Чернюшок, Ольга АнатоліївнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаВасилів, Володимир ПавловичДашковський, Юрій ОлександровичАрдинський, Олексій ВалерійовичФедоренко, Л. А.2012-06-182012-06-182011Сироватка молочна – біологічно цінний продукт / О. А. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, В. П. Василів, Ю. О. Дашковський та ін. // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 1 (14). - С. 40-42.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1618Аналіз структури переробки молочної сироватки показує, що проблема повного і раціонального її використання є і в наші дні, тому дослідження, переробка сироватки та пошук альтернативних способів її обробки як сировини для приготування хлібобулочних продуктів, сироваточних напоїв та інших продуктів заслуговує на увагу.Structural analysis of milk whey processing shows that the problem of complete and efficient usage of whey remains actual nowadays. Therefore. whey research and its processing as well as search of its alternative ways of elaboration as a raw material for bakery preparation are worth attention.otherсироватка молочнабіологічна цінністьбілкиамінокислотний складелектрогідравлічне обробленняmilk wheybioavailabilityproteinsamino acid contentelectrohydraulic processingкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСироватка молочна – біологічно цінний продуктArticle