Сироватка молочна – біологічно цінний продукт - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Василів, Володимир Павлович; Дашковський, Юрій Олександрович; Ардинський, Олексій Валерійович; Федоренко, Л. А. (My University, 2011)
Аналіз структури переробки молочної сироватки показує, що проблема повного і раціонального її використання є і в наші дні, тому дослідження, переробка сироватки та пошук альтернативних способів її обробки як сировини для приготування хлібобулочних продуктів, сироваточних напоїв та інших продуктів заслуговує на увагу.

Structural analysis of milk whey processing shows that the problem of complete and efficient usage of whey remains actual nowadays. Therefore. whey research and its processing as well as search of its alternative ways of elaboration as a raw material for bakery preparation are worth attention.
Keywords: сироватка молочна; біологічна цінність; білки; амінокислотний склад; електрогідравлічне оброблення; milk whey; bioavailability; proteins; amino acid content; electrohydraulic processing; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів