Гайдай, Ірина Володимирівна2021-03-242021-03-242013Гайдай, І. В. Перспективи використання дерену як сировини для отримання вин з підвищеною біологічною цінністю / І. В. Гайдай // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2013. – № 53. – С. 88–96.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33079У статті обґрунтовано , що вміст не окислених фенольних сполук, в тому числі силімарину і гіперозиду, дозволяє віднести дерен і деренове вино до напоїв з підвищеною біологічною цінністю. The organoleptic, physico-chemical, aroma-forming active biological mash quality indexes of cornel, cornel extracts, fortified cornel juices and cornel wine materials have been investigated.othercorneljuiceextractmonomeric formphenolic compoundsbiologically active substancesfruit and berry wineплодово-ягідне виноплоди деренусікекстрактмономерні формифенольні сполукибіологічно активні речовиниПерспективи використання дерену як сировини для отримання вин з підвищеною біологічною цінністюArticle