Перспективи використання дерену як сировини для отримання вин з підвищеною біологічною цінністю - Гайдай, Ірина Володимирівна (My University, 2013)
У статті обґрунтовано , що вміст не окислених фенольних сполук, в тому числі силімарину і гіперозиду, дозволяє віднести дерен і деренове вино до напоїв з підвищеною біологічною цінністю. The organoleptic, physico-chemical, aroma-forming active biological mash quality indexes of cornel, cornel extracts, fortified cornel juices and cornel wine materials have been investigated.
Keywords: cornel; juice; extract; monomeric form; phenolic compounds; biologically active substances; fruit and berry wine; плодово-ягідне вино; плоди дерену; сік; екстракт; мономерні форми; фенольні сполуки; біологічно активні речовини