Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаФедоренченко, Лідія ОлексіївнаМірошник, Володимир Олександрович2013-12-192013-12-192008Бажай, С. А. Визначення оптимальних параметрів пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів / С. А. Бажай, Л. О. Федоренченко, В. О. Мірошник // Наукові праці НУХТ. – 2008. - № 24. – С. 21-23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12245Визначено рівняння регресій залежності вмісту вітамінів антиоксидантів та фітину у зерні пшениці від тривалості та температури пророщування. Проведено оптимізацію процесу пророщування методом Харрінгтона й визначено оптимальні параметри пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктів, а саме: температура пророщування 16 ˚С й тривалість пророщування 48 год. Certainly equalization regressions of dependence of content of vitamins antioxidants and phytate is in the grain of wheat from duration and temperature of sprouting. Optimization of process of sprouting the method of Harringtona and certainly optimum parameters of sprouting grain of wheat is conducted for making of health-improvement products, namely: temperature of sprouting 16 ˚С and duration of sprouting of 48 h.otherпророщуваннявітаміни-антиоксидантиотимізаціяоптимальні параметриvitamins is antioxidantsoptimum parametersotimizationsproutingВизначення оптимальних параметрів пророщування зерна пшениці для виготовлення оздоровчих продуктівArticle