Пономаренко, Віталій ВасильовичЛюлька, Дмитро Миколайович2016-03-312016-03-312014Патент 86740 UA , МПК (2014.01) С1ЗВ 10/00 Спосіб отримання дифузійного соку в нахилених дифузійних аппаратах / Пономаренко В.В., Люлька Д.М. ; заявник Національний університет харчових технологій . — № а 201308435 ; заявл. 04.07.2013 ; опубл. 10.01.2014 , Бюл. № 1 , 2014 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22724Спосіб отримання дифузійного соку в нахилених дифузійних апаратах включає протитечійне екстрагування бурякової стружки сульфітованою та жомопресовою водою та відбір дифузійного соку з однієї сторони дифузійного апарата, а з другої сторони видалення жому, що направляється на жомові преси. Видалений жом перед подачею на жомові преси промивається частиною сульфітованої води в кількості 20…30 %, яка направляється в місце подачі жомопресової води в дифузійний апарат. The method for production of diffusion juice in inclined diffusion apparatuses comprises counter flow exhaustion of beet pulp with sulfited and pulp press water and isolation of diffusion juice from one side of diffusion apparatus, and removing of pulp from the other side of apparatus, wherein pulp is directed to pulp presses. The removed pulp before delivery to the pulp presses is washed with part of sulfited water in the amount of 20…30%, which is directed into the place of introduction of pulp press water into diffusion apparatus.пресиprocessesекстрагуванняextractionапаратapparatusкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняСпосіб отримання дифузійного соку в нахилених дифузійних апаратах (Патент на корисну модель № 86740)Article