Розробка цукрового, здобного, затяжного печива з низьким показником глікемічності - Костенко (Яременко), Оксана Михайлівна; Дорохович, Антонелла Миколаївна (My University, 2008)
Робота присвячена розробленню технології здобного, затяжного, цукрового печива з низьким показником глікемічності на основі нового цукрозамінника лактитолу. Встановлено вплив лактитолу на реологічні, технологічні властивості тіста. Розроблено та затверджено рецептури, технологічні умови.

The work is devoted to development of technology of low glycemic biscuits on basic of a new lactitol sweetener. Influence of lactitol on reological, technological properties has been established. Recipes, specifications are developed and approved.
Keywords: печиво; biscuits; цукрозамінник; лактитол; глікемічний індекс; показник глікемічності; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; sweetener; lactitol; glycemic index; glycemic level