Зміна концентрації летких домішок спирту при їх адсорбції мінеральними адсорбентами - Маринченко, Віктор Опанасович; Гивель, Мар’яна Олександрівна (My University, 2015)
У статті експериментально обґрунтовано доцільність використання таких мінеральних адсорбентів, як шунгіт, палигорськіт і клиноптилоліт для очищення спирту етилового від лет ких домішок. Встановлено оптимальні параметри обробки спирту адсорбентами залеж но від того, концентрацію якої домішки необхідно зменшити
Keywords: леткі домішки; мінеральні адсорбенти; volatile impurities; mineral adsorbents; шунгіт; палигорськіт; shungite; paligorskite; клиноптилоліт; clinoptilolite; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства