Левандовський, Леонід ВікторовичДрюк, В. Г.Семенова, Олена ІванівнаБублієнко, Наталія ОлександрівнаСкляр, С. І.2013-02-052013-02-052012Біологічна хімія : Підручник / Л. В. Левандовський, В. Г. Дрюк, О. І. Семенова та ін. — К. : НУХТ, 2012. — 40 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6062У підручнику викладено основні положення біологічної хімії, що дають загальні уявлення про хімічні основи життєдіяльності тварин, рослин та мікроорганізмів. Розглянута будова, асиміляція і дисиміляція основних класів біомолекул: білків, нуклеїнових кислот, вітамінів, вуглеводів, ліпідів, ферментів тощо. Охарактеризовано біохімічні процеси у харчових виробництвах. The tutorial presents the basic concepts of biological chemistry, which give a general idea of the chemical basis of life of animals, plants and microorganisms. Details of the structure, assimilation and dissimilation major classes of biomolecules: proteins, nucleic acids, vitamins, carbohydrates, lipids, enzymes, etc. Characterized biochemical processes food industry.otherбіохіміяасиміляціядисиміляціябілкивуглеводиліпідивітамінибіохімічні процесиbiochemistryassimilationdissimilationproteinscarbohydrateslipidsvitaminsbiochemical processesкафедра екологічної безпеки та охорони праціБіологічна хіміяBook