Різновиди гострих перців та оцінка їх гостроти - Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2024)
Гострий перець широко використовують для приготування страв, приправ і соусів. Його гострота вимірюється за «шкалою Сковілла», яка оцінює гостроту в діапазоні від 0 до 16 млн одиниць за капсаїцином. За класифікацією є теплі, пікантні, середньогострі, супергострі, екстремально гострі перці.

Hot pepper is widely used for cooking dishes, seasonings and sauces. Its spiciness is measured by the "Scoville scale", which rates the spiciness in the range of 0 to 16 million capsaicin units. According to the classification, there are warm, spicy, medium hot, super hot, extremely hot peppers.
Keywords: перець гострий; сорти; шкала сковілла; капсаїцин; кафедра технології консервування; hot pepper; varieties; scoville scale; capsaicin