Сидорук, Дмитро СергійовичЛевківська (Музика), Тетяна Миколаївна2024-06-132024-06-132024Сидорук, Д. С. Різновиди гострих перців та оцінка їх гостроти / Д. С. Сидорук, Т. М. Левківська // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 222https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43450Гострий перець широко використовують для приготування страв, приправ і соусів. Його гострота вимірюється за «шкалою Сковілла», яка оцінює гостроту в діапазоні від 0 до 16 млн одиниць за капсаїцином. За класифікацією є теплі, пікантні, середньогострі, супергострі, екстремально гострі перці.Hot pepper is widely used for cooking dishes, seasonings and sauces. Its spiciness is measured by the "Scoville scale", which rates the spiciness in the range of 0 to 16 million capsaicin units. According to the classification, there are warm, spicy, medium hot, super hot, extremely hot peppers.ukперець гострийсортишкала сковіллакапсаїцинкафедра технології консервуванняhot peppervarietiesscoville scalecapsaicinРізновиди гострих перців та оцінка їх гостротиThesishttps://orcid.org/0000-0001-7214-6584