Дослідження процесів капілярного просочування муки з насіння бобових культур - Юрчак, Віра Гаврилівна; Манк, Валерій Веніамінович; Голікова, Тетяна Петрівна (My University, 2001)
Визначені методом капілярного просочування гідрофільні властивості борошна з насіння бобових культур та досліджено механізм поглинання борошном води. Встановлено, що кінетика капілярного просочування різних видів борошна обумовлена утворенням двох типів пор між частинками дисперсій борошна та пов’язана з його гранулометричним складом.
Keywords: борошно з солоду гороху; люпинове борошно; гідрофільні властивості; дисперсність; кінетика просочування; набухання; мука из солода гороха; люпиновая мука; гидрофильные свойства; дисперсность; кинетика просачивания; набухание; flour from peas malt; lupine flour; hydrophilic properties; kinetics of seepage; swelling; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи