Грицайова, Анна ОлександрівнаОстапенко, Єлизавета ВолодимирівнаДорожинська, Оксана Сергіївна2022-05-122022-05-122021Грицайова, А. Застосування харчової добавки полідекстрози (Е-1200) під час розробки помадних цукерок зниженої калорійності та глікемічності / А. Грицайова, Є. Остапенко, О. Дорожинська // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І міжнародної науково-практичної конференції, 30 листопада 2021р., м. Київ.– Київ : НУХТ, 2021. – С. 67–69https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37442У тезі показані результати досліджень, присвячених можливості використання харчової добавки полідекстрози (Е-1200) при виробництві помадних цукерок. Визначена максимальна кількість сахарози - 30% , яка може бути замінена на харчове волокно при додатковому внесенні карбоксиметилцелюлози. У розроблених зразках було відмічено підвищення вмісту редукуючих речовин. Порівняно із контролем у зразку із полідекстрозою при зберіганні знижується пластична міцніть та збільшується стійкість до висихання. У новому виробі відмічено зниження калорійності на 14% та показника глікемічності на 33%.The paper presents the results of research on the possibility of using the food additive polydextrose (E-1200) in the production of fondant. The maximum amount of sucrose is 30% , which can be replaced by dietary fiber with additional application of carboxymethylcellulose. An increase in the content of reducing substances was observed in the developed samples. Compared to the control in the sample fondant sweets with polydextrose, the plastic strength decreases and the resistance to drying increases during storage. The new product showed a decrease in calories by 14% and glycemic index by 33%.otherпомадні цукеркиполідекстрозакалорійністьглікемічним індекссорбційні властивостіредукуючі речовиникарбоксиметилцелюлозаfondant sweetspolydextrosecaloric contentglycemic indexsorption propertiesreducing substancescarboxymethylcelluloseкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗастосування харчової добавки полідекстрози (Е-1200) під час розробки помадних цукерок зниженої калорійності та глікемічностіThesis