Розвиток АПК України та його вплив на стан ринку продовольства - Скопенко, Наталія Степанівна; Мостенська, Тетяна Леонідівна (My University, 2012)
Україна характеризується сприятливими природними умовами для розвитку сільськогосподарського виробництва, має конкурентні переваги перед виробниками агропромислової продукції інших країн і можливість зайняти гідне місце на міжнародних ринках сільськогосподарської сировини і харчових продуктів. Успішний розвиток галузей вітчизняного агропромислового сектора є не лише важливим чинником подолання негативних наслідків економічної і фінансової кризи, а й може слугувати підґрунтям розвитку вітчизняної економіки в цілому. Ukraine is characterized by favorable natural conditions for the development of agricultural production, has a competitive advantage over producers of agricultural produce from other countries and the opportunity to take their rightful place in the international markets for agricultural commodities and food products. The successful development of the domestic agricultural sector is not only important factor in overcoming the negative effects of the economic and financial crisis, but also can serve as a basis for development of the national economy.
Keywords: ринок продовольства; агробізнес; розвиток АПК України; food market; agribusiness; development of agriculture of Ukraine; кафедра економіки праці та менеджменту