Стратегія державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства: недоліки і прагматичні аспекти її реалізації - Кравченко, Сергій Сергійович; Горленко, Віктор Вікторович (My University, 2012)
У статті здійснюється аналіз положень Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої Указом Президента України від 24 березня 2012 р. № 212/2012, на предмет наявності у ній недоліків та відповідності реаліям сучасного стану громадянського суспільства. Авторами надано пропозиції щодо вдосконалення механізму реалізації Стратегії у контексті теорії правового прагматизму. Зокрема, запропоновано внести зміни до Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми» щодо впровадження результатів всеукраїнського і місцевого референдумів. In article analysis position State policy strategy of civil society development in Ukraine was approved Decree of the President of Ukraine from 24th May 2012 № 212/2012. Research subject are defects and conformity to modern status civil society. Authors give propositions about improvement mechanism Strategy realization in context of legal pragmatism. Specifically, propose introduction of changes to Law of Ukraine «On All-Ukrainian and local referendums».
Keywords: правовий прагматизм; референдум; громадська рада; громадянське суспільство; державна політика; об’єднання громадян; referendum; state policy; civil council; civil society; civil organizations; legal pragmatism; кафедра гуманітарних дисциплін