Традиції приготування квасу в Україні - Майборода, Олена Іванівна (My University, 2014)
Квас — традиційний слов'янський кислий напій, який готують на основі бродіння з муки та солоду (пшеничного, ячмінного) або з сухого житнього хліба, іноді з додаванням пахучих трав, меду, вощини. Напій відмінно втамовує спрагу, підвищує активність та дає сили для роботи, активізує процеси травлення. В багатьох країнах світу квас є пивом, і відноситься до категорії «Пиво історичне, традиційне, місцеве». На Україні квас вважається самостійним і національним напоєм. Kvass - a traditional Slavic sour drink that is prepared on the basis of fermentation of flour and malt (wheat, barley) or dry rye bread sometimes with the addition of fragrant herbs, honey, wax. The drink is excellent thirst quencher, increases the activity and gives strength to work, activates digestion. In the many countries have brew beer, and belongs to the category "Beer historical, traditional, local. "In Ukraine brew considered independent and national drink.
Keywords: квас; Україна; традиції; kvass; tradition; Ukraine; кафедра харчової хімії