Система зброджування сусла у виробництві етанолу (Патент на корисну модель № 134315) - Шевченко, Олександр Юхимович; Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Степанець, Олег Іванович (My University, 2019)
Система зброджування і перегонки сусла у виробництві етанолу складається із дробарки зерна, змішувача помелу і води, апарата термоферментативної обробки, оцукрювана, які своїми виходами з'єднані між собою, а вихід оцукрювача трубопроводом, з встановленим на ньому насосом із бродильним апаратом з сорочкою охолодження і брагоперегонної колони, причому сорочки охолодження бродильного апарата і нагрівання брагоперегонної колони об'єднані у складі контуру холодильного агента, устаткованого трубопроводом, компресором, дроселем і гідравлічним акумулятором. The system of fermentation and distillation of wort in the production of ethanol consists of a grain crusher, a mixer of grinding and water, an apparatus for thermo-fermentative processing, saccharification, which are interconnected by their outputs, and the output of the saccharifier is a pipeline, with a pump installed on it with a fermentation apparatus with a cooling jacket and distillation column, and the cooling jackets of the fermentation apparatus and the heating of the distillation column are combined in the circuit of the refrigerant, equipped with a pipeline, a compressor, a throttle and a hydraulic accumulator.
Keywords: етанол; термоферментативна обробка; бродильний апарат; оцукрювач; ethanol; thermo-enzymatic processing; fermentation apparatus; sweetener; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв