Синтез алгоритмів цифрових регуляторів, адекватних властивостям об’єктів керування - Гончаренко, Борис Миколайович; Коновалов, Костянтин Володимирович (My University, 2005)
Розглянута в рамках лінійної теорії задача синтезу цифрового регулятора для керування неперервним технологічним об’єктом, щоб забезпечити бажані аперіодичні властивості замкненої системи керування. Намічений перехід до рекурентного співвідношення у вигляді різницевого рівняння, яке дозволяє обчислити значення керувального діяння у будь-якому такті квантування. Considered in the framework of the linear theory, the problem of synthesis of a digital controller for continuous technological object to provide the desired properties of aperiodic closed-loop control. The planned transition to a recurrence relation in the form of differential equations, which allows you to calculate the value of the control action at any step of the quantization.
Keywords: об’єкт керування; цифровий регулятор; замкнена система керування; передавальна функція; різницеве рівняння; objtct of control; digital controller; transfer function; closed control system; difference equation; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка