Дослідження якості пива з додаванням хвої - Іващишин, Микола Володимирович; Кошова, Валентина Миколаївна; Смажко, Ірина Олександрівна (My University, 2019)
Робота присвячена дослідженню можливості використання голок хвої сосни звичайної (Pinus sylvestris) і ялини для приготування особливого сорту пива ІПА, що забезпечить розширення асортименту готової продукції, досягнення необхідних органолептичних показників у готовому пиві.На основі експериментальних досліджень встановлено оптимальну дозу голок хвої сосни та ялини для виробництва даного сорту пива, визначено його основні фізико-хімічні показники та органолептичні властивості.
Keywords: пиво; сосна звичайна (Pinus sylvestris); сусло; ялина; хвоя; дріжджі; beer; common pine (Pinus sylvestris); wort; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства