Основи тепломасообміну - Василенко, Сергій Михайлович; Українець, Анатолій Іванович; Олішевський, Валентин Вікторович (My University, 2004)
Розглянуто теоретичні та фізичні засади процесів тепломасообміну, методи їх розрахунку. Викладено основні положення вчення про теплопровідність, конвективний теплообмін в однофазних течіях, теплообмін під час фазових перетворень, променевий теплообмін, а також основи масообміну. Значну увагу приділено методам аналізу процесів тепломасообміну, в тому числі методам математичного моделювання, основам теорії граничного шару, теорії подібності. Рассмотрены теоретические и физические основы процессов тепломассообмена, методы их расчета. Theoretical and physical fundamentals of heat - and masstransfer are analyzed along with the methods of their calculations. The main principals of heat conduction, convection in one-phase flaws are presented. A significant attention has been given to the problems of heattransfer during phase conversion, radiative heattransfer and also masstransfer. An emphasis has been made on the methods of heat- and masstransfer analyses including mathematical modeling, fundamentals of the boundary layer theory with the theory of the similarity
Keywords: тепломасообмін; теплопровідність; конвективний теплообмін; теорія подібності; математичне моделювання; heat and mass transfer; thermal conductivity; convective heat transfer similarity theory; mathematical modeling; convective heat transfer similarity theory; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки