Вершкове масло з наповнювачами приваблива сировина для HоReCa - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Копитко, Олександр Володимирович; Ризун, Олександр Васильович (My University, 2024)
Масло вершкове з наповнювачами є перспективною сировиною для використання в HоReCa. Масло вершкове селянське 72,5 % виробляють способом перетворення високожирних вершків, суть якого полягає у термомеханічній обробці високожирних вершків у спеціальних апаратах безперервної дії з термостатуванням. Наповнювачами для вершкового масла в НoReCa можуть виступати сіль, перець, трав’яні суміші, спеції, трюфель та інші. Масло вершкове у ресторанах використовується для приготування м’ясних стейків з метою доповнення особливого смаку під час визрівання та подачею м’ясних стейків. Саме вершкове масло може створити смакове та візуальне доповнення стейку, не порушити його технологію, та додати особливого зовнішнього вигляду, що додає ефекту при візуалізації стейку.

Butter with fillers is a promising raw material for use in HoReCa. Peasant butter 72.5% is produced by the method of converting high-fat cream, the essence of which is the thermomechanical treatment of high-fat cream in special devices of continuous action with temperature control. Fillers for butter in NoReCa can be salt, pepper, herbal mixtures, spices, truffle, and others. Butter is used in restaurants to prepare meat steaks in order to add a special taste during aging and serving of meat steaks. The butter itself can create a taste and visual complement to the steak, without violating its technology, and add a special appearance that adds to the effect when visualizing the steak.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; візуалізація; наповнювачі; м’ясні стейки; зовнішній вигляд; visualization; butter; fillers; meat steaks; outward