Дослідження технології майонезів з використанням нетрадиційних емульгаторів - Тимощук, А. Ю. (My University, 2014)
Результати досліджень свідчать про ефективність використання моно-та диацилгліцеролів, як емульгатора з метою повної заміни яєчного порошку в рецептурі майонезу. Це дозволяє виробляти майонез без холестерину, підвищити бактеріальну чистоту готового продукту. Studies indicate efficiency of mono-and dyatsylhlitseroliv as an emulsifier for a comprehensive replacement of egg powder in the recipe of mayonnaise. This allows you to produce mayonnaise without cholesterol, increase bacterial purity of the final product.
Keywords: емульгатори; яєчний порошок; майонез; emulsifiers; mayonnaise; egg powder