Харчишина, Олена Володимирівна2012-09-262012-09-262012Харчишина, О. В. Організаційна культура як важлива складова системи управління підприємствами / О. В. Харчишина // Економіка. Управління. Інновації. - Житомирський державний університет ім. І. Франка, 2012. - № 1 (7)https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3006Узагальнено результати досліджень щодо значення організаційної культури підприємства і методики її діагностики. Розглянуто результати застосування методів анкетного обстеження і багатомірного факторного аналізу в процесі оцінки організаційної культури підприємств харчової промисловості. Визначено п’ять синтетичних факторів формування організаційної культури на досліджуваних підприємствах.The paper generalizes the results of investigations of maintenance of organizational culture and methods of its diagnose. The paper describes results of using the methods of sociological investigations and of multiplicity factor analysis in order to diagnosing the organizational culture of food industry enterprises. Five principal components of organizational culture forming were determined.otherбагатомірний факторний аналізорганізаційна культураорганізаційна ефективністьхарчова промисловістьmultiplicity factor analysisorganizational cultureorganizational effectivenessfood industryОрганізаційна культура як важлива складова системи управління підприємствамиArticle