Мороз, Анастасія ОлександрівнаШутюк, Віталій Володимирович2022-05-252022-05-252022Мороз, А.О. Перспективи використання біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження / А.О. Мороз, В.В. Шутюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень – травень 2022 р. – Київ: НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 168.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37488У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.біорозкладальні плівкиупакуваннякрохмальрослинна сировинахарчові продуктикафедра технології консервуванняbiodegradable filmspackagingstarchvegetable raw materialsfood productsПерспективи використання біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походженняThesis