Перспективи використання біорозкладних плівок для зберігання харчових продуктів рослинного походження - Мороз, Анастасія Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2022)
У роботі розглянуто аспекти розроблення пакувальної продукції, яка не буде джерелом забруднення довкілля. Застосування біорозкладних плівок дозволить збільшити термін зберігання харчових продуктів та зменшити забруднення навколишнього середовища. Для виготовлення харчової плівки, яка біологічно розкладається перспективною сировиною являється крохмаль. The paper considers aspects of the development of packaging products that will not be a source of environmental pollution. The use of biodegradable films will increase the shelf life of food and reduce environmental pollution. Starch is a promising raw material for the production of biodegradable food film.
Keywords: біорозкладальні плівки; упакування; крохмаль; рослинна сировина; харчові продукти; кафедра технології консервування; biodegradable films; packaging; starch; vegetable raw materials; food products