Мацебула, Дмитро ВалерійовичЕльперін, Ігор Володимирович2014-12-042014-12-042014Мацебула, Д. В. Розробка інтелектуальної системи управління сушінням пивоварного солоду / Д. В. Мацебула, І. В. Ельперін // Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем управління організаційно-технічними та технологічними комплексами : матеріали Міжнародної науково-технічної конференції, 27 листопада 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – С. 146–147.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19021Процеси сушіння є слабоформалізованим. Багато параметрів стану не вимірюються системою управління, а отже потребують постійної участі оператора і лабораторії. Для покращення спостережуваності ОУ, зменшення впливу людського фактора доцільно використати систему автоматичного управління з прогнозуючою моделлю. The drying process is weakly-formalized. Many parameters of the control system are not measured and therefore require constant human intervention and laboratories. To improve the observability of OC, reducing the impact of human factors appropriate to use the automatic control system of forecasting model.uk-UKінтелектуальні системи управлінняпивоварний солодсушінняIntelligent Management Systemdryingbrewing maltкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаРозробка інтелектуальної системи управління сушінням пивоварного солодуOther