Визначення та класифікація перекладацьких трансформацій у процесі художнього перекладу тексту - Сіняговська, Інга Юріївна (My University, 2014)
У статті розглянуто та проаналізовано основні положення проблеми визначення та класифікації перекладацьких трансформацій у процесі художнього перекладу тексту. Визначено, що суть трансформації полягає в зміні формальних або семантичних компонентів вихідного тексту при збереженні інформації, призначеної для передачі. The principle points of determination and classification problem in the translational transformations within the process of the text’s literary translation are regarded and analysed. It is determined that the very nature of transformation consists in the formal or semantic components changing while the massage remains the same.
Keywords: художній переклад тексту; трансформація; перекладацька трансформація; формальні й семантичні компоненти; literary text translation; transformation; interpreting transformation; formal or semantic components; кафедра іноземних мов професійного спрямування