Лексико-семантичні та структурно-граматичні особливості метафори в мовотворчості Люко Дашвар - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2021)
Статтю присвячено дослідженню лексико-семантичних та структурно-граматичних типів метафори в мовосвіті Люко Дашвар. Виявлено та схарактеризовано продуктивні типи метафоричного перенесення: зооморфну, фітоморфну, артефактну, міфоморфну метафору та метафору-синестезію. Описано компонентний склад метафор та його граматичне наповнення. У мовосвіті Люко Дашвар метафора має яскравий стилістичний потенціал та виконує емоційно-оцінну функцію, надає колориту зображуваним явищам.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; вторинна номінація; метафора; метафоричне перенесення; структура метафори; сучасна українська проза; secondary nomination; metaphor; metaphorical transference; metaphor structure; modern Ukrainian prose