Моделювання фазової рівноваги при ректифікації суміші етанол-вода і розрахунок кількості контактних пристроїв у ректифікаційній колоні залежно від значення флегмового числа - Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Смітюх, Ярослав Володимирович (My University, 2002)
Запропоновано аналітичні рівняння, які з великою точністю описують криву фазової рівноваги бінарної суміші етанол-вода. Дано методику розрахунку кількості контактних пристроїв «від тарілки до тарілки». The analytical equations that describe very accurately the curve of phase equilibrium of a binary mixture of ethanol and water. Given the method of calculating the amount of contact devices "from the plate to the plate."
Keywords: ректифікаційна колона; контактні пристрої; фазова рівновага; distillation column; contact devices; phase equilibria; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв