Екологічний спосіб отримання наночастинок срібла - Потапенко, Валерія Віталіївна; Коваль, Ростислав Віталійович; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2022)
Серед металевих наночастинок виділяють наночастинки срібла (AgNPs) завдяки їх більшому потенціалу у використанні в якості антимікробних агентів. Для отримання наночастинок використовують рослини, органічні сполуки яких виступають як відновлювальні і стабілізуючі агенти. Ці реакції можна розглядати як екологічний процес, який може звести до мінімуму небезпеку для довкілля порівняно з хімічним та фізичним методами отримання наноматеріалів, а використання сільськогосподарських відходів рослин для біосинтезу наночасток може бути альтернативою вивезенню відходів та їх подальшої утилізації.
Keywords: наночастинки срібла; біосинтез; рослини; silver nanoparticles; biosynthesis; plants; кафедра біотехнології і мікробіології