Зміни амінокислотого складу продуктів переробки соняшнику - Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Шевчик, Василь Іванович (My University, 2020)
Під час фракціонування соняшникового борошна зі збільшенням вмісту загального білка відбувається збагачення дрібнодисперсної фракції гідрофобними замінними та незамінними амінокислотами. Збільшення вмісту гідрофобних амінокислот поліпшує технологічні властивості борошна та розширює області його використання у дієтичних і функціональних харчових продуктів. During the fractionation of sunflower flour, with an increase in the total protein content, the finely dispersed fraction is enriched with hydrophobic replaceable and non-replaceable amino acids. Increasing the content of hydrophobic amino acids improves the technological properties of flour and expands the areas of its use in dietary and functional food products.
Keywords: соняшник; sunflower; олія; oil; жир; fat; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів