Комаренко, Яна АнатоліївнаРадзієвська, Ірина Гіронтіївна2014-08-222014-08-222014Комаренко, Я. А. Дослідження купажованих олій із подовженим терміном зберігання / Я. А. Комаренко, І. Г. Радзієвська // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 155-156.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16396Згідно проведених досліджень встановлено, що введення до складу соняшникової олії 5 % олії персикової призводить до швидкого накопичення пероксидних сполук у купажі. На 35-й день зберігання ПЧ купажу (соняшникова олія 95 % х персикова олія 5 %) досягло 11,7 ммоль ½О/кг. Внесення олії виноградних кісточок та пшеничних зародків у кількості 5% відповідно уповільнює зростання величини ПЧ. According to the research found that the introduction of sunflower oil 5% oil peach leads to a rapid accumulation of peroxide compounds in the blend. 35 day storage IF blend (sunflower oil 95%'s peach oil 5%) reached 11.7 mmol ½O / kg. Adding grape seed oil and wheat germ in the amount of 5% in slowing the increase of PT.otherкупажована оліяхарчуваннятермін зберіганняshelf lifefoodblended oilкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівДослідження купажованих олій із подовженим терміном зберіганняOther