Стеценко, Наталія ОлександрівнаГладишева, Олександра Олександрівна2019-06-102019-06-102019Стеценко, Н. О. Удосконалення способу виробництва квасу з антиоксидантними властивостями / Н. О. Стеценко, О. О. Гладишева // ΛΌГOΣ. Мистецтво наукової думки. – 2019. – № 4. – С. 140-142.2663-4139https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29615В статті розглянуто актуальність створення харчових продуктів та напоїв з антиоксидантними властивостями. Обґрунтовано вибір квасу як харчової основи для збагачення антиоксидантами. Наведено характеристику складу та властивостей сиропу обліпихи та дигідрокверцетину як джерел функціональних інгредієнтів. Представлена характеристика способу виробництва та показників якості квасу антиоксидантного призначення. The article discusses the relevance of creating food and beverages with antioxidant properties. The choice of kvass as a food base for enrichment with antioxidants is substantiated. The characteristics of the composition and properties of sea buckthorn syrup and dihydroquercetin as sources of functional ingredients are presented. The characteristic of the production method and quality indicators of antioxidant kvass destination is presented.uk-UKквассироп обліпихидигідрокверцетиноздоровчий харчовий продуктантиоксидантна активністьkvasssea buckthorn syrupdihydroquercetinhealth food productantioxidant activityкафедра технології оздоровчих продуктівУдосконалення способу виробництва квасу з антиоксидантними властивостямиArticle