Солодко, Лілія МиколаївнаСімахіна, Галина Олександрівна2012-03-202012-03-202008Солодко, Л. М. Перспективи отримання протеїнових концентратів із зеленої маси рослин / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. - 2008. - № 24. - С. 5-9.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/467З'ясовано сучасні проблеми білкової складової в структурі харчування населення, необхідність залучення зеленої маси рослин для отримання протеїнових концентратів та білковмісних харчових біологічно активних добавок. На прикладі черемші як нетрадиційної для харчової промисловості культури показано можливість отримання на її основі білкових концентратів.Found out the current problems in the structure of the protein component of the diet of the population, the need to attract green mass of plants to produce protein concentrates bilkovmisnyh food and dietary supplements. For example wild garlic as alternative to food crops is shown getting on the basis of protein concentrates.uk-UKзелена маса рослинрослинні протеїнибілкові концентратичеремшасушінняякістьgreen mass of plantsvegetable proteinsprotein concentrateswild leekdryingqualityкафедра технології оздоровчих продуктівПерспективи отримання протеїнових концентратів із зеленої маси рослинArticle