Шиян, Петро ЛеонідовичГулий, Іван СтепановичДомарецький, Віталій АфанасійовичФіщенко, Анатолій МиколайовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаСтрокач, Дмитро ВікторовичЖолнер, Іван ДмитровичСосницький, Віталій Володимирович2012-07-042012-07-042002Дослідження відносної густини та видимої міцності денатурованого спирту в залежності від концентрації денатуруючої добавки / П. Л. Шиян, І. С. Гулий, В. О. Домарецький та ін. // Харчова і переробна промисловість. — 2002. — № 2. - С. 17-19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1986Визначено залежність відносної густини та видимої міцності спирту етилового денатурованого від концентрації діетилфталату (в межах 0-1,5 %) і температури (в межах 0-250С) при міцності вихідного етилового спирту в межах 95,0-96,5 % об. Математична обробка експериментальних даних дозволила скласти рівняння, які дають змогу визначити концентрацію денатуруючої домішки (діетилфталату) в спирті етиловому денатурованому в залежності від його відносної густини, при міцності вихідного спирту в межах 95,0…96,5 % об. Ці формули можуть бути використані для експрес-аналізу концентрації денатуруючої домішки в спирті етиловому денатурованому на будь-якій стадії його знаходження.Dependence of relative density and visible fortress of denaturated ethyl spirit from concentration of diethylftalat (within the limits of 0-1,5 %) and temperatures (within the limits of 0-250С) is certain at a fortress of initial ethyl spirit within the limits of 95,0-96,5 % about. Mathematical processing of experimental data has allowed to make the equations, enabling to define concentration denaturated additives (diethylftalat) in spirit ethyl denaturated depending on its relative density, at a fortress of initial spirit 95,0…96,5%. These formulas can be used for the express-analysis of concentration denaturated additives in spirit ethyl denaturated at any stage.otherденатуруюча домішкадіетилфталатвидима міцністьвідносна густинаспирт етиловий денатурованийdenaturated additivesdiethylftalatrelative densityvisible fortressdenaturated ethyl spiritкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження відносної густини та видимої міцності денатурованого спирту в залежності від концентрації денатуруючої добавкиArticle