Гонта, Ігор АнатолійовичГіджеліцький, Віталій МиколайовичВасильківський, Костянтин Вікторович2014-11-152014-11-152014Гонта, І. А. Перспективи вирощування і переробки спаржі / І. А. Гонта, К. В. Васильківський, В. М. Гіджеліцький // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції –основнізасади її конкурентоздатності : матеріали ІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 9 вересня 2014 р. — К., 2014. – С. 66-68.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18395Овочі та фрукти відносяться до важливих складових в харчуванні людини, оскільки містять у собі значну кількість смакових, поживних та ароматичних речовин і є постачальниками вітамінів С, Р, Е, групи В, провітаміну А, каротину, мікро- і мікроелементів.Світова практика знайома з 240 видами овочів, однак в Україні споживається всього біля 40 видів. Проте оригінальним доповненням до столу українців пропонується спаржа. Vegetables and fruits belong to the important components in the human diet because they contain a significant amount of flavor, nutrients and aromatic substances and are suppliers of vitamins C, D, E, B, provitamin A, carotene, micro- and practice mikroelementiv.Svitova familiar with 240 kinds of vegetables, however, Ukraine consumes only about 40 species. However, in addition to the original table Ukrainian offered asparagus.uk-UKперспективи вирощуванняпереробка спаржіовочіprospects of growingprocessing asparagusvegetablesкафедра мехатроніки та пакувальної технікиПерспективи вирощування і переробки спаржіOther