Перспективи вирощування і переробки спаржі - Гонта, Ігор Анатолійович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Васильківський, Костянтин Вікторович (My University, 2014)
Овочі та фрукти відносяться до важливих складових в харчуванні людини, оскільки містять у собі значну кількість смакових, поживних та ароматичних речовин і є постачальниками вітамінів С, Р, Е, групи В, провітаміну А, каротину, мікро- і мікроелементів.Світова практика знайома з 240 видами овочів, однак в Україні споживається всього біля 40 видів. Проте оригінальним доповненням до столу українців пропонується спаржа. Vegetables and fruits belong to the important components in the human diet because they contain a significant amount of flavor, nutrients and aromatic substances and are suppliers of vitamins C, D, E, B, provitamin A, carotene, micro- and practice mikroelementiv.Svitova familiar with 240 kinds of vegetables, however, Ukraine consumes only about 40 species. However, in addition to the original table Ukrainian offered asparagus.
Keywords: перспективи вирощування; переробка спаржі; овочі; prospects of growing; processing asparagus; vegetables; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки