Технологічні аспекти енергозбереження процесу переробки буряків з отриманням високоякісного цукру та біопалив - Хомічак, Любомир Михайлович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович (My University, 2014)
Суттєве подорожчання паливно-енергетичних ресурсів змушує виробників цукру вишукувати нові резерви та можливості до зменшення витрат палива у технологічному процесі. Якщо прийняти за 100% всі можливі заходи, що сприяють енергозбереженню, то дише близько 30% з них стосуються впровадженню теплоенергетичних рішень, а решта - суто технологічних. A substantial rise in fuel and energy resources makes sugar producers to find new reserves and possibilities to reduce fuel consumption in the process. Assuming a 100% all possible measures to promote energy efficiency, it breathes about 30% of them are related to the introduction of heat and power solutions, and the rest - a purely technological.
Keywords: біопаливо; технологічні аспекти; енергозбереження; energy conservation; energy; technological aspects; кафедра технології цукру і підготовки води