Хомічак, Любомир МихайловичОлійнічук, Сергій ТимофійовичПетриченко, Ігор БорисовичВиговський, Валерій ЮрійовичРезніченко, Юрій Миколайович2014-10-292014-10-292014Технологічні аспекти енергозбереження процесу переробки буряків з отриманням високоякісного цукру та біопалив / Л. М. Хомічак, С. Т. Олійнічук, І. Б.Петриченко та ін. // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 144.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17780Суттєве подорожчання паливно-енергетичних ресурсів змушує виробників цукру вишукувати нові резерви та можливості до зменшення витрат палива у технологічному процесі. Якщо прийняти за 100% всі можливі заходи, що сприяють енергозбереженню, то дише близько 30% з них стосуються впровадженню теплоенергетичних рішень, а решта - суто технологічних. A substantial rise in fuel and energy resources makes sugar producers to find new reserves and possibilities to reduce fuel consumption in the process. Assuming a 100% all possible measures to promote energy efficiency, it breathes about 30% of them are related to the introduction of heat and power solutions, and the rest - a purely technological.otherбіопаливотехнологічні аспектиенергозбереженняenergy conservationenergytechnological aspectsкафедра технології цукру і підготовки водиТехнологічні аспекти енергозбереження процесу переробки буряків з отриманням високоякісного цукру та біопаливOther