Вплив комплексного хлібопекарського поліпшувача «Свіжість» на структурно-механічні властивості тіста хлібців висівкових - Халікова, Есма Фаїківна; Білик, Олена Анатоліївна; Федорова, Тетяна Олексіївна (My University, 2014)
Черствіння хліба обумовлюється складними процесами, які відбуваються у високополімерних речовинах м'якушки хліба і призводять до погіршення її структурно-механічних властивостей. М'якушка набуває жорсткості, втрачає пружність та еластичність, знижується її здатність поглинати воду. Скоринка хліба з хрусткої стає м'якою й еластичною. Для подовження тривалості зберігання хлібобулочних виробів потрібно підвищувати їх початкову м'якість та обмежити втрату м'якості в процесі зберігання. Bread worms are caused by complex processes that occur in the high-polymer substances of the bread crumb and lead to a deterioration of its structural and mechanical properties. The crumb becomes rigid, loses elasticity and elasticity, its ability to absorb water is reduced. The crusty bread crust becomes soft and supple. To extend the shelf life of baked goods, it is necessary to increase their initial softness and limit the loss of softness during storage.
Keywords: хлібобулочні вироби; пивний білок; тісто; bread; beer protein; dough; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів