Белемець, Тетяна ОлександрівнаБандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна2023-06-162023-06-162022Белемець, Т. О. Використання екстрактів стевії в технологіях харчових продуктів / Т. О. Белемець, У. Г. Бандура // Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції : матеріали 11-ї Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 25 жовтня 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 78https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40839За результатами проведених досліджень встановлено, що максимальний ступінь вилучення екстрактивних речовин (30 %) з підготовленої листової маси стевії (екстрагент - сироватка з-під виробництва сиру кисломолочного), є можливим за гідромодуля - 1:15. Дане співвідношення екстрагент: речовина є достатнім для проникнення екстрагенту у пори подрібненого листя стевії, наступного розчинення водорозчинних речовин з подальшим розподілом по усій масі розчину.сиркові виробиектрактистевіякафедра технології молока і молочних продуктівкафедра біотехнології і мікробіологіїВикористання екстрактів стевії в технологіях харчових продуктівThesis