Дослідження впливу овочевого пюре на якість заварних пряників - Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Бадяка, Олена Анисимівна (My University, 2013)
За результатами досліджень, які розглядаються у статті, встановлено, що додавання морквяного та гарбузового пюре до рецептурного складу пряників дозволяє подовжити термін їх збереження за рахунок більш міцного зв’язування вологи. Також це дає змогу підвищити харчову цінність пряникових виробів. According to the research discussed in the article, it was found that the addition of carrot and pumpkin puree in a prescription gingerbread structure extends the shelf life at the expense of longer-lasting moisture binding. It also improves the nutritional value of gingerbread products.
Keywords: пряники; gingerbread; пюре; puree; пектин; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; pectin; волога; moisture; кафедра готельно-ресторанної справи