Очищення низькоконцентрованих стічних вод молочної промисловості - Семенюк, Аліна Іванівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Решетняк, Людмила Расуловна; Бондаренко, Юлія Сергіївна (My University, 2018)
Охарактеризовані стічні води молокопереробної промисловості, які належать до низькоконцетрованих. Склад їх залежить від властивостей технологічного процесу та асортименту продукції. Наведено вимоги до стічних вод, які планується піддавати біологічному очищенню. Наведено переваги впровадження локального біологічного очищення таких стічних вод. The waste waters of the dairy industry, which belong to the low-end condensed ones, are characterized. Their composition depends on the properties of the technological process and assortment of products. Requirements for wastewater, which are planned to undergo biological purification, are given. The advantages of introducing local biological treatment of such sewage are given.
Keywords: стічні води; молочна промисловість; низько концентровані стоки; біологічне очищення; sewage; dairy industry; low concentrations; biological treatment; кафедра екології та екоменеджменту