Hryshchenko, Anna2024-11-072024-11-072023Hryshchenko, A. Global manufacturers of food additives: approaches, Regulation and promising development directions / A. Hryshchenko // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 25 жовтня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 7–8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45465Зростання обсягів виробництва харчових добавок у світі супроводжується значною конкуренцією та реструктуризацією або злиттям найбільших компаній, що виробляють харчові добавки. Проаналізовано тенденції розвитку світових компаній виробників харчових добавок та їх спеціалізацію. Окреслено певні тенденції розвитку виробництва певних груп харчових добавок, що пов’язано з появою нових харчових продуктів на світовому ринку.The growth in the production of food additives worldwide is accompanied by significant competition and the restructuring or merger of the largest companies producing food additives. The development trends of global companies producing food additives and their specialization are analyzed. Certain trends in the development of the production of certain groups of food additives are outlined, which relates to the appearance of new food products on the world market.enхарчові добавкивиробники харчових добавокринок харчових добавокхарчові продуктиобсяги виробництваfood additivesfood additives manufacturersfood additives marketfood productsproduction volumeкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівGlobal manufacturers of food additives: approaches, regulation and promising development directionsThesishttps://orcid.org/0000-0002-0617-6918